Samstag, 29. Oktober 2016

Danskene er skeptiske til å kjøpe dagligvarer på nett

Antallet forbrukere som foretrekker å kjøpe dagligvarer på nett, har stort sett holdt seg på samme nivå i år. Den nye studien viser.Når danskene må ha fylt opp med melk, bananer, rugbrød og andre dagligvarer, og foretrakk de aller fleste fortsatt kommer til fysiske butikker for å handle.
Ifølge en studie fra Eniro Danmark, er antall dansker som foretrekker å kjøpe dagligvarer online tilnærmet uendret det siste året, og tallet lavt på åtte prosent.
Tallet er ifølge Eniro studie stort sett uendret siden 2012, da sju prosent foretrakk å kjøpe seg inn i et online supermarked."Det er overraskende at utviklingen ikke går raskere. Jeg tror mange hadde forventet at på dette stadiet ville være en stor gruppe av dansker som har kjøpt sine dagligvarer på nettet, og flere og flere folk ville komme til hvert år. Men vi kan se i vår studie at et flertall foretrekker fortsatt å se varene før du kjøper dem, og at de fleste fortsatt liker best å handle i en fysisk butikk, "sa Allan Jakobsen, administrerende direktør i Eniro Danmark.
I 2015, bare 16 prosent av danskene prøvde å kjøpe dagligvarer på nettet, mot 13 prosent året før. Over halvparten av de som har forsøkt å kjøpe dagligvarer på nettet, tilsvarer i studien, at det bare skjer sjelden.Det er ikke bare Eniros undersøkelse viser beskjedne tall for innkjøp av mat på nettet.
Retail Institute Scandinavia er en analyse av den danske erfaring med online supermarkeder konkluderte også med at bare åtte prosent omhandler dagligvarer regelmessig online.Mest utbredt i hovedstaden
For begge analysene, ser det ut til at spesielt forbrukere i hovedstadsområdet har endret turer til de fysiske supermarkeder ut med klikk på nettet.Eniros undersøkelse viser at 24 prosent av befolkningen i København har forsøkt innkjøp av nettet, mens sammenligningen er ikke mer enn 12 prosent av Nord-Jylland og åtte prosent av Vest-Jylland, som har prøvd å fylle handlekurven online.
"Det er litt av et paradoks. Tettheten av supermarkeder i og rundt København enorme, og likevel det er her de fleste kjøper dagligvarer på nettet. Det er selvfølgelig de fleste nettbutikker som leverer i hovedstadsområdet, men i resten av landet er derfor også flere muligheter til å handle på nettet, "sier Allan Jakobsen.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.